Supetar, malé chorvatské město na ostrově Brač, je skrytým pokladem Jaderského moře. Jeho nádherné pláže, památky z dob minulých a bohatý kulturní život přitahují návštěvníky z celého světa. Pokud hledáte místo, kde se můžete zrelaxovat a načerpat novou energii, Supetar je pro vás to pravé.

Poloha a klima

Supetar se nachází na západním pobřeží ostrova Brač, v jedné z nejkrásnějších částí Chorvatska. Díky své poloze je město obklopeno nádhernými plážemi a průzračným mořem. Nejlepší roční dobou k návštěvě Supetaru je od května do září, kdy jsou průměrné teploty kolem 25-30 °C.

Památky ve městě

Supetar je bohatý na historické památky, které svědčí o jeho bohaté minulosti. Mezi nejvýznamnější patří Kostel svatého Petra, který dominuje nad městem svou impozantní architekturou. Dalšími zajímavými památkami jsou římské mozaiky, které odkrývají části starověkého města.

Aktivity ve městě

Supetar nabízí širokou škálu aktivit pro každého návštěvníka. Milovníci adrenalinových zážitků si mohou vyzkoušet windsurfing na azurových vlnách moře. Ti, kteří preferují klid a relaxaci, se mohou vydat na pěší túru po okolních kopcích a obdivovat úchvatné výhledy na moře a okolní ostrovy.

Gastronomie ve městě

Místní kuchyně v Supetaru je ohromující. Lahodné středomořské chutě, čerstvé mořské plody a vyhlášená chorvatská vína udělají z každého jídla nezapomenutelný zážitek. Restaurace v Supetaru nabízejí širokou škálu specialit, které potěší i ty nejnáročnější gurmány.

Ubytování ve městě

Supetar disponuje různými typy ubytování, které vyhoví potřebám každého návštěvníka. Od luxusních hotelů s výhledem na moře po útulné apartmány ve středu města. Bez ohledu na váš rozpočet si zde najdete vhodné ubytování pro příjemný a komfortní pobyt.

Pláže a koupání

Supetar je rájem pro plážové nadšence. Město nabízí několik písečných a oblázkových pláží, které jsou ideální pro opalování a osvěžení v azurových vodách. Pláže jsou dobře vybavené, s možností zapůjčení slunečníků a lehátek. Nezapomeňte si vzít šnorchl a prozkoumat podmořský svět, který je plný života a barevných korálů.

Kulturní akce ve městě

Během roku se v Supetaru koná mnoho kulturních akcí, které přinášejí živost a radost do města. Festival Supetar SuperFilm představuje nejnovější filmy z celého světa, zatímco Supetarske Štorije je tradiční festival, který oslavuje bohatou historii a folklór města.

Supetar je neuvěřitelně krásné a přitažlivé město na pobřeží chorvatského ostrova Brač. Jeho nádherné pláže, bohatá historie, kulturní akce a lahodná gastronomie nabízejí dokonalou kombinaci pro nezapomenutelnou dovolenou. Nechte se okouzlit Supetarem a objevte jeho kouzlo a atmosféru, která vás naplní radostí a relaxací.

Ubytování v Chorvatsku

Největší výběr ubytování v soukromých apartmánech a hotelech