Záhřebské letiště můžete využít jako cílovou destinaci své dovolené nebo jako přestupní stanici pro lety po celé Evropě, Africe a na Blízkém východě. Na následujících řádcích naleznete informace, jak se z letiště dopravit do města a zpět.

Kde se nachází letiště Záhřeb?

Letiště Zračna Luka Franjo Tuđman alias Zagreb Airport se ve skutečnosti nenachází v Záhřebu, ale v malém městě Velika Gorica asi 20 minut jihovýchodně od Záhřebu.

Transport z letiště Záhřeb a zpět

Letištní autobus společnosti Croatia Airlines

Nejlepší možností levné přepravy mezi centrem města a letištěm je autobus společnosti Croatia Airlines. Jízdní řád odpovídá příletům a odletům společnosti Croatia Airlines, ale je svézt se můžete i v případě, že letíte s jinou společností. Jízda autobusem trvá přibližně 30 minut.

Cena je 35 kun za osobu v každém směru nebo 40 kun za zpáteční cestu ve stejný den (využijete pokud máte například dlouhé mezipřistání). Jízdenky lze zakoupit v autobuse v hotovosti.

Autobus vás vyzvedne a vysadí před příletovou halou na letišti. Autobus pak na požádání krátce zastaví i po cestě na hlavní autobusové nádraží v Záhřebu. Konečnou stanicí je Autobusni Kolodvor v centru Záhřebu, který je vzdálen pouhých 10 minut chůze od hlavního vlakového nádraží. Z autobusového nádraží pak můžete nastupovat na místní autobusy a tramvaje.

Aktuální jízdní řád letištního autobusu Croatia Airlines na záhřebské letiště a zpět najdete na webových stránkách společnosti Pleso Prijevoz.

Ubytování v Záhřebu

Největší výběr apartmánů a hotelů v Záhřebu

Ubytování v Záhřebu

Největší výběr apartmánů a hotelů v Záhřebu

Taxislužba a Uber

Taxíky stojí, stejně jako na většině letišť, u východu z terminálu. Dávejte si pozor a vybírejte pouze z registrovaných taxíků se žlutou značkou na střeše vozu, které mají taxametry. Taxi do centra Záhřebu stojí cca 150 až 250 kun v závislosti na provozu. Pokud neseženete registrovaný taxík, nezapomeňte si před odjezdem z letiště domluvit cenu.

Můžete také využít službu Uber, která je za paušální poplatek 95 kun, tedy výrazně levnější než taxi.

Pronájem automobilů

Hned u příletové haly najdete mnoho půjčoven aut z celého světa. V hlavní sezóně doporučujeme rezervovat si auto s předstihem před příletem. Vůz si můžete rezervovat on-line již při vybírání pobytu na booking.com

Cestujete mimo Záhřeb? Podívejte se na naše další průvodce transfery z letiště:

Nejlevnější letenky do Záhřebu

Cestujete mimo Záhřeb?

Přečtěte si informace o chorvatské vnitrostátní autobusové dopravě nebo se podívejte se na naše další průvodce transfery z letiště:

Transport z letiště v Dubrovníku

Transport z letiště v Pule

Transport z letiště ve Splitu